4 noviembre, 2021 annafolch

Què pots fer quan t’encostipes?

Com et pots ajudar en un procés gripal?

Reserva la teva consulta presencial o online

Mocs, tos, estornuts, congestió nassal, mal de cap, mal de coll

dificultat respiratòria, cansament, febre, dolor muscular i articular…
JA HA ARRIBAT EL TEMPS

 

Hi ha maneres naturals i eficaces d’ajudar al teu cos amb tota la colla de símptomes que es donen.
Perquè les causes ja les sabem: el teu cos està lluitant contra un microorganisme:

No hi ha res per fer-lo fora de cop i volta.
Un cop ha penetrat dins del cos i es replica, s’inicien les accions de defensa.
La farmacologia i/o suplementació que ens donen a primera instància, va encaminada als símptomes. I poden donar-se 2 casos:

  • matar el missatger (sense ajudar al sistema immunitari): vindria a ser girar-se cap a l’altre costat per no veure el foc. Si no el veig, no existeix.
  • fer els símptomes més lleus per passar-ho una mica millor. No és el mateix tenir una tos amb potència d’expectoració durant 6 hores que expectorar sense fer-se mal a les costelles durant 3 hores.
Tot el què et recomanin com a “estimulants” del sistema immunitari… desconfia. Què vol dir estimulants? Donar cafeïna a les cèl·lules defensives? Quina bojeria oi? (les defenses no funcionen així)
L’abordatge integratiu basat en el funcionament del cos
(medicina funcional) ve més enllà dels símptomes:
  • recomanem suplements per passar el mal tràngol més fàcilment: reduïm els símptomes sense mirar cap a un altre costat.
  • recomanem substàncies que el sistema immunitari utilitza al treballar per resoldre la infecció: acció de defensa amb més resolució.
  • és específic: adapta el tractament a cada persona. Segons l’edat i l’estat de salut.
  • Treballem amb la prevenció. Hi ha moltes accions que es poden fer per tenir una resposta defensiva més eficaç. No podem fugir d’emmalaltir però, podem entrenar les defenses, i assegurar-nos que no els falta res per treballar.

 

 

A més a més, quan parlem de suplements i les 4 accions (reduir simptomes, major eficàcia defensiva, especificitat i prevenció) , sempre tenim en compte el TIPUS de substància. No n’hi ha prou en utilitzar vitamina C. No totes les formes químiques funcionen igual. L’absorció que en faci el teu sistema digestiu i el tipus químic que sigui, marca la diferència. En una cursa de velocitat no és el mateix un cotxe Ferrarri que un 600…

Substàncies: Vitamina C, zinc, NAC, omega 3, vitamina D, coure, orenga, micoteràpia (fongs: shitake, reishi, maitake…), saüc, papaya fermentada, vitamina E, pròpolis, equinàcea, seleni, probiòtics, vitamina A, postbiòtics, lactoferrina, allicina, astràgal, glutation, melatonina, resveratrol, cúrcuma…

Laboratoris: Orthonat, Nutilab, Solaray, Celavista, Elie Health Solutions, Nutergia, Nutrined, CFN, LCN, NeoVital, Hifas da Terra, Margan Biotech, Pileje, Salengei, Ifigen, Eglé, Emlife, Npro, Cobas, NUA, Sura vitasan, Vitae, Bonusan, Douglas, 100%Natural, Xevi Verdaguer, Artesania Agrícola SA, AVD Reform, Mednat, Zeus, Bromatech, Labo’Life, Hildegard, Herbovita, Lamberts, Forza Vitale…

A consulta t’ajudo a escollir els millors suplements per a tu i els teus (infants, adults, sèniors).
Si vols, també t’explico per què serveixen. I QUAN es recomana prendre’ls (prevenció, segons el moment: inici/mig/final/post infecció).

Utilitzar els suplements de forma intel·ligent:
(les 5 W i una H en anglès):
què, on, quan, per a qui, per què i com
(aquest tip és gràcies a la Dra. Sari Arponen)

 

Per una salut integrada

Anna Folch
Terapeuta Ocupacional
Psico Neuro Immuno Endocrinòloga
(PNIE)

 

Fotos:

Hatice Erol, Pixabay

Foto: Kjpargeter, Pixabay

macrovector, Freepik

es_ESEspañol